Blog

Zorg goed voor je schoenen!

IMG_7789

SCHOENEN BESCHERMEN

Onder het motto: “voorkomen is beter dan genezen”, begint het voorkomen van vieze schoenen bij het leggen van een beschermlaag over de schoen. Maak je schoenen vuil- en waterafstotend met behulp van een vuil- en vochtafstotende spray. Wij adviseren Nano spray. Nano-spray is universeel, dus je gebruikt het voor alle leersoorten en textiel. Je kunt deze spray gebruiken op glad leer, nubuck, suède én textiel, als volgt:

  • Om gladleer te beschermen nevel je drie keer met een droogtijd ertussen van een paar seconden. Let wel op, nevel niet te nat in, het mag niet gaan druppelen.
  • Bij suède, nubuck en textiel de schoenen wel helemaal nat inspuiten.
  • Wij adviseren om de schoenen telkens na 10 keer dragen weer opnieuw in te spuiten voor optimale bescherming.
  • Zorg er wel voor dat je schoenen droog en zuiver zijn voordat ze inspuit, ander fixeer je de bestaande vlek met de beschermlaag.

SCHOENEN ONDERHOUDEN

Hoe je je schoen het best onderhoudt, verschilt sterk per schoen. Er zijn verschillende tips voor het onderhouden van schoenen van leer, suède en nubuck leer en textiel.

 TEXTIEL, SUÈDE EN NUBUCK

In principe is regelmatig sprayen (na 10 keer dragen) met Nanospray voldoende voor het onderhoud van je van textiel, suede en nubuck leren schoenen. Gebruik zeker geen schoensmeer, dan wordt de suède stof hard en maak je vlekken.

LEER

Voorkom kale neuzen of scheuren in het leer door het leer met enige regelmaat te poetsen. Met een kwartiertje poetsen per maand gaan je schoenen veel langer mee. Schoensmeer voedt het leer waardoor het niet uitdroogt en heerlijk soepel blijven.

Poets glad leer met de juiste kleur. Een blanco schoensmeer heeft minder effect. Poets bij gevlamd leer met de donkerste kleur. Spray en poets niet te veel, en gebruik absoluut geen schoenpoets of spray op basis van siliconen, want dat legt een afgedichte laag over leer en leer moet kunnen blijven ademen.